Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (143): İzmir’de nefret yürüyüşü | “Ayrımcılıktan Yoksulluğa: Türkiye’de LGBTİ+’lar” raporu

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam, 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil ile “Ayrımcılıktan Yoksulluğa: Türkiye’de LGBTİ+’lar” raporunu konuştuk.

“Büyük Aile Buluşması” adı altında düzenlenen LGBTİ+ karşıtı mitinglerden biri 6 Kasım’da İzmir’de yapıldı. LGBTİ+’ların hedef alındığı mitinge İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Müftüsü de katıldı.

İzmir’de “Büyük Aile Buluşması” adı altında nefret yürüyüşü düzenlenirken sokağa çıkan kadınlar, LGBTİ+’lar ve LGBTİ+’ların aileleri, hep birlikte “Nefrete inat yaşasın hayat” dedi. 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi LGBTİ+ Komisyonu, son dönemde LGBTİ+’lara ve kadınlara yönelik Türkiye’de artan nefret söylemlerine ve hedef göstermelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak iktidara seslendi.

Nefret yürüyüşlerinin çağrı afişindeki logoların izinsiz kullanıldığı ortaya çıktı. Adalet Platformu ve Türk Aile Ocağı gibi hesaplar üzerinden paylaşılan afişte çeşitli kurumlara ait logolar ilgili kurumların haberi ve onayı olmadan kullanıldı. Bu durum, logosu izinsiz kullanılan kurumlardan Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcilerinin afişe tepki göstermesi ile birlikte fark edildikten sonra afişte logosu bulunan Türk Kızılayı, TÜRK-İŞ, Memur-Sen de dahil olmak üzere pek çok kuruluşa ulaşıp başka izinsiz kullanımlar olduğunu da tespit ettik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.