Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (143): Borsadan para kazanmak için uygun zaman (mı?)

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, ParaPolitik’in bu haftaki bölümünde, son zamanlarda yükselişini sürdüren borsayı ele aldı. Borsaya girmek için uygun bir zaman olup olmadığına dair görüşlerini paylaşan Karatepe, “yatırım tavsiyeleri”ne nasıl yaklaşılması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. Özellikle sosyal medyada çokça paylaşılan tavsiyeleri tiye alan Karatepe, “Hiç kimse, hele özellikle tanımadığınız birileri para kazanmanız için size hisse senedi tavsiyelerinde bulunmaz” dedi ve uyardı: “Eğer birileri size şu hisseler yükselecek diye öneride bulunuyorsa, bilin ki o hisseler o öneride bulunanların portföylerinde var ve onları birilerinin üzerine yıkmak için çaba sarf ediyor. Madem çok kazanılacak, kimseye söylemeyip kendileri alsınlar.”

Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 9’a düşürme kararının piyasalara olası etkisini de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.