Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alper Kaliber ile Avrupa Günlüğü (113): İtalya’da göçmenler nedeniyle OHAL | Almanya nükleerden çıktı

İtalya, göçmen akınını gerekçe göstererek altı aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Aşırı sağcı Meloni hükümeti böylece belli konularda parlamentoyu devre dışı bırakarak kararlar alabilecek. OHAL kararı muhalefet cephesinde tepkiyle karşılandı. İktidar ise diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kendilerini yalnız bıraktığı iddiasında.

Almanya nükleer santrallerini devre dışı bırakma kararını üç buçuk aylık gecikmeyle uygulamaya geçirdi ve ülkenin son nükleer santralleri 15 Nisan günü faaliyetlerini sonlandırdı. Ancak nükleer santrallerin sökülmesi ve nükleer atıkların yok edilmesi de zor, uzun ve zahmetli bir sürece tabi.

Avrupa Parlamentosu bugün AB İklim Yasaları’nın önemli bazı maddelerini oyluyor. Bu yasalar AB’nin 2050 yılına kadar iklim nötr olmasını hedefliyor. Yeni getirilecek düzenlemeler Türkiye’nin ihracatını da etkileyebilir.

Alper Kaliber, Avrupa Günlüğü’nde yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.