Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (23 Mayıs 2023) – Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Montajcı sahtekar

Günaydın, salı sabahından herkese merhaba! Ben Gamze Elvan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Günün en önemli haberlerini size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Seçimlere 5 gün kaldı. 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Hatay’da. Kılıçdaroğlu Antakya’da yurttaşlar ile bir araya gelecek, çadırda kalanları ziyaret edecek.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğini açıklayacak. Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu dün (22 Mayıs) bir araya geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu’na kuruluş ilkelerini koruma ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren mutabakat metnini sundu. Kılıçdaroğlu da Özdağ’a, Millet İttifakı liderlerinden onay alması gerektiğini söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul’da, Çekmeköy ve Sancaktepe’de olacak. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Mayıs’ta düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi’nde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleriyle ilgili reklam filmine, PKK görüntüleri ekleyerek CHP’nin seçim kampanyası filmi gibi göstermişti. Videoya PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan eklenerek, Kılıçdaroğlu ile seçim şarkısı söylemişler gibi gösterilmişti. Erdoğan, montaj videoyu mitingde izlettirirken Kılıçdaroğlu için “Omuz omuza bu PKK’lılarla beraber yürüyor. Benim yerli ve milli vatandaşım bunlara oy verir mi? Bak, bu çok önemli” demişti. Erdoğan, TRT’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Abdülkadir Selvi’nin “Kim ne ile video çekmiş?” sorusuna Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun Kandildekilerle video çekimleri var” diye yanıt verdi. Erdoğan, izlettiği videonun montaj olduğunu kabul ederek, “CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandildekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi” dedi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide ise Erdoğan için “Montajcı sahtekar” dedi.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Oğan, hem Millet İttifakı’nı hem de Cumhur İttifakı’nı dinlediğini söyledi.  28 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlerde Erdoğan’ı destekleyeceğini duyuran Oğan, “Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenlerin de sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemelerini talep ediyorum” dedi.

28 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci tur oylaması için yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden oy kullananların sayısı 1 milyon 500 bin 26’ya ulaştı.

Mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir özellik geldiğini açıkladı. Bundan sonra WhatsApp kullanıcıları artık mesajlarını gönderseler bile 15 dakika içerisinde gönderdikleri mesajı düzenleyebilecekler. WhatsApp’a gelen bu özellik, Telegram ve Signal’de çok uzun zamandır vardı.

*************

Yorum, soru, eleştirileriniz için gamzeelvan@medyascope.tv’ye yazabilirsiniz.

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.