Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş: “Bahtiyar Çolak, Devlet Bahçeli’nin referansıyla Atadedeler çetesine girdi”

Kobani davasında esasa ilişkin konuşan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, davaya bakan eski mahkeme heyeti başkanı Bahtiyar Çolak’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referansıyla Atadedeler çetesine girdiğini söyledi. Kendilerini ‘devletin ticari istihbarat ayağı’ olarak tanıtan Atadedeler suç örgütüyle ilgili dava kapsamında aralarında eski Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak’ın da bulunduğu 43 sanık yargılanıyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem eş genel başkanlarıyla Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının duruşması, Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde bulunan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Selahattin Demirtaş, 4 Ocak Perşembe günü esasa ilişkin savunmasına devam etti. Davanın siyaset, sermaye, medya ve bürokrasinin de dahil olduğu bir operasyon olduğunu söyleyen Demirtaş şuan Atadedeler çetesiyle ilgili davadan tutuklu bulunan, Kobani davası eski mahkeme başkanı Bahtiyar Çolak’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteği ile bu suç örgütüne girdiğine dikkat çekti.

HDP Basın Bürosu’nun davayla ilgili basınla paylaştığı metne göre Selahattin Demirtaş şöyle konuştu:

“Bu kumpas davası ile yeni bir düzen, dizayn yaratıldı.  Yeni bir küresel, bölgesel dizilim yaratıldı. Neden? Çünkü AKP tek başına iktidarı kaybetti. Bununla birlikte Türkiye yeni bir sürece evirelecekti, belki de barış olacaktı. Ancak AKP-MHP ortak olarak bunu engelledi. AKP-MHP’nin yürüttüğü siyaset sonra bölgesel ve küresel boyuta ulaştı. Türkiye siyaseti konumunu bu dava üzerinden yapıyor. Hesap kitap bu dava üzerinden yürüyor. Çünkü HDP,  günümüz dünyasında hiç kimsenin başaramayacağı bir şey başardı. HDP’nin çizgisi sadece Türkiye’de sonuç doğurmadı. Örneğin Ortadoğu’da özgürlük arayışında bulunan herkes tarafından görüldü. Etkisi hissettirildi. HDP 7 Haziran siyasi başarısı ile büyük bir etki yarattı. HDP’nin gücü aldığı oyun niceliğinde değil, niteliğindedir. Kimse AKP’nin yüzde 42’sini düşünmedi, konuşmadı. Aynı zamanda CHP de tarihinde ilk defa bu derece çok oy aldı, ama kimse onları da konuşmadı. HDP yüzyıllık anlayışı tuzla buz ederek, yüzyıl sonra merkeze oynamaya başladı.”

“Bahçeli benim ismim üzerinden Kürtleri terörist ilan ediyor, Kavala üzerinden ise Türkleri tehdit ediyor”

“MHP’nin yaratmak istediği algı, sadece bununla sınırlı değil. Evet, hala tweet atıyorlar, ama Bahçeli benim ismim üzerinden Kürtleri terörist ilan ediyor. Kavala üzerinden ise Türkleri tehdit ediyor. Demirtaş’a terörist dediğinde kaç kişiye dediğini bilmiyor mu? Biliyor. Ve bunu bilinçli bir şekilde yapıyor. Milletçi Türklere de ‘Kürtler teröristtir’ diyor. ‘Bunu aklınızdan çıkarmayın’ diyor. Sürekli kafalarına çivi çakıyor. MHP bundan ne umuyor? MHP’nin kuruluşu, varlığı ötekilerin yokluğu, karşıtlığı üzerinden gelişti. Fakat bu dava ile ilgisi nedir bugün bunu anlatacağım.”

“Büyük ihtimalle dosyamız Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin önüne gider

…”Bu dosyadan 7 yıl sonra beraat çıkmayacağı için büyük ihtimalle dosyamız Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin önüne gider. Onu göreceğiz. Daire ne yapıyor? AYM’ye ‘terör destekçisi’ diyor. Söylemlerinde ‘terör söylemleri’ diyor. Büyük ihtimalle bizim dosyamızı inceleyecek. Bu daire ne diyor? Tabi yargıç ‘terör söylemidir’ diyor. Ben ise Başkan Apo, Kürdistan demişim, gerilla demişim. Vay vay bana neler yapmazlar? Bu dosyaya ilk atanan başkanı hatırlayın. Bahtiyar Çolak. Devlet Bahçeli’nin referansı ile Ata Dedeler çetesine girdi. MHP bizi karşısına aldı ve burada yargılamaya kalktı. Biz o dönemde ‘cüppelerinizi çıkarın MHP-AKP rozeti takın’ diyorduk. Devlet bize hep karşıt olduğu için devleti çok iyi tanıdık, tanıyoruz. Hatırlarsanız sizi dinlediğini söylüyorduk. Kendi memurunu da dinler. Devletin bir kanadı asla boş bırakmaz. Sana verdiği görevi yapıp yapmadığını izler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.