Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (12 Mart 2024): “Para sayma” görüntülerinin perde arkası

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba! Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Sosyal medyada dolaşıma giren ve bir ofiste para sayma işleminin yer aldığı görüntülere ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da açıklama yaptı. İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi açılışında konuşan İmamoğlu “Ramazan’ın ilk günü de olsa bazı kötülükler durmuyor. Seçime 20 gün kala CHP il binasının satın alması sürecindeki bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin görüntüleri üzerinden fırtına kopartmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var” dedi. Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınması sırasında çekilen görüntülerin servis edilmesi ile kendisinin hedef alındığını söyleyen İmamoğlu “Birkaç meczubun ‘Buradan Ekrem’e ne sıçratırız, nasıl bir leke bırakırız’ arayışıyla çamur sıçratma çabası içinde oldular. Zannediyorlar ki Ekrem yılacak. Yılmaz. Sizi süründüre süründüre yıldıracak. Göreceksiniz” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, para sayma görüntülerinin perde arkasını Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’ya anlattı. Çelik, görüntünün alındığı lokasyonun, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın şu anki binasının sahibinin avukatının ofisi olduğunu söyledi. Binanın ödemesinin bir bölümünün avukatın ofisinde yapıldığını belirten Çelik, “Avukatın ismi Gökhan Taşkıran. Elimde ‘teslim tesellüm tutanağı’ var. Avukatın ofisinde, binanın satın alınmasının ücretinin bir bölümü bu belge ile teslim ediliyor. Yani kaparo gibi. 15 milyon 510 bin TL orada teslim ediliyor. Teslim eden ve teslim alanın imzası var” dedi. Gökhan Taşkıran tarafından bu görüntülerin servis edildiğini düşündüklerini aktaran Çelik, “Çünkü onun kendi ofisinin güvenlik kameraları var. Bu kameralarda 2019 yılının tarihi var. Bu görüntüleri servis eden avukat ve yayanlar hakkında hem Can Poyraz ve Özgür Nas, hem de CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunuyoruz” diye devam etti.

“Selvi Boylum Al Yazmalım” ve “Kapıcılar Kralı” filmlerinin yapımcısı Arif Keskiner, 86 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yapımcının vefat haberini yazar Almula Merter Churm, “Koca bir devir bitti. Işıklarda uyu. Yattığın yer incitmesin Arif Keskiner” diyerek duyurdu. Nebil Özgentürk X hesabındaki paylaşımında “Sinemacı-yapımcı Arif Keskiner’i kaybettik. 40 yıllık dostumdu. Binlerce dostu vardı zaten. Çokça sinemaseverin de hocasıydı, abi yarısıydı çoklarımız için. Ünlü mü, ünlü Çiçek Bar kurucularındandı. Çiçek gibi adamdı zaten. Çok üzgünüm” dedi.

Cinsiyetçi söylemleri ile tanınan eski kick boksçu Andrew Tate (37) ve kardeşi Tristan Tate (35), İngiltere’de çıkarılan yakalama kararı sonrası Romanya’da gözaltına alındı. İngiliz yetkililer, dün (11 Mart) Romanya’da yaşayan kardeşler hakkında Avrupa genelinde yakalama kararı çıkarmıştı. 

İklim krizinin etkisini artık hayatımızın her alanında gözlemlemek mümkün. Yediğimiz yemekten içtiğimiz suya, oturduğumuz bölgeden soluduğumuz havaya kadar… Küresel ölçekte muz üreticisi ülkeleri bir çatı altında toplayan ve ortak hareket edilmesini sağlamaya çalışan Dünya Muz Forumu’ndan Pascal Liu, iklim krizinin muzları etkilediğini ve muz fiyatlarının giderek artacağını söyledi. Üreticiler ayrıca artan gübre, enerji ve nakliye maliyetlerinin yanı sıra yeterli sayıda işçi bulma sorunlarının yarattığı baskılarla da karşı karşıya. İklim değişikliğinin arz üzerindeki etkileri ile birlikte ele alındığında dünya genelinde muz fiyatlarının giderek artması ve bir süre fiyatların yüksek seyretmesi muhtemel.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.