Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (19 Mart 2024): Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’yu neden dövmek istiyor?

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba! Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özdağ, mevcut düzen partilerini protesto edenlerin Zafer Partisi’ne geldiğini vurguladı, “Düzen partilerinin dışında üçüncü seçenek arayanlar Zafer Partisi’ne geliyor. Bu aynı zamanda mevcut düzene de bir protesto” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “tehlikeli” olarak tanımlayan Özdağ, “İmamoğlu’nun politik kutsalının olmadığını görüyoruz. Diyarbakır’a gidiyor, HDP’liler ile PKK anıtı önünde fotoğraf veriyor, Ankara’ya gidiyor Orhun Abideleri diyor, ‘Atatürk ile keşke bir kahve içseydim’ diyor. Bunlar reklam spotu. Reklam spotlarıyla hareket eden bir kişi büyükelçiler tarafından bu kadar destekleniyorsa Türkiye’nin adamı değildir” diye konuştu

Özdağ, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen “düello” gerilimi hakkında konuştu. Soylu’nun Antalya’da Göç İdaresi’nin bir konuşmasında kendisine hakaret ettiğini söyleyen Özdağ, bu durumun kendisine parlamentoda sorulduğunu, sözlerden haberinin olmadığını belirtti. Özdağ, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen tartışma hakkında “Eğer İçişleri Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim, bunun için gittim. Kimse benim anneme küfür edemez” dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk oldu. Yerel seçime ilişkin soruları yanıtlayan Kabaktepe, sahadan aldığı geri dönüşlerle partisinin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un kazanacağını ve DEM Parti’li, CHP’li ve YRP’li seçmenden de oy alacağını söyledi. Ruşen Çakır’ın önümüzdeki seçimlerde 2019 Yerel Seçimleri’ndeki gibi bir ittifak bulunmadığını hatırlatması üzerine Kabaktepe, ironi yaparak “Bugün acaba ittifak yok mu? Kurumsal olarak ittifak yok diyemeyiz. DEM Parti ve CHP adayı ile bir ittifak içinde, bu net görülüyor” dedi. Kabaktepe, “İstanbul’un bazı ilçelerinde DEM Parti olarak aday çıkarmıyorsunuz ama CHP listelerinden Meclis’e giriyorsunuz. ‘İttifak yok’ nasıl denebilir? Ama nasıl bir ittifak onu konuşmak lazım. Siyasi partilerin kiminle ittifak yapacağı kendi tercihidir, biz o noktada kim kimle ittifak etti, neden ittifak edildi diye soramayız” diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı’yla birlikte Ertuğrulgazi Mahallesi’nde halk buluşması düzenledi. İstanbul’da 17 bakanın siyaset yaptığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Ama bir kişi daha var. O da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin. İstanbul’a bekliyoruz” dedi. 2019 Yerel Seçimleri’ni hatırlatan İmamoğlu, “806 bin kere nasıl misafir ettiyse, şimdi daha büyük rakamla misafir edecek” diye konuştu. 

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, mal varlığı bildiriminde bulundu. Tugay’ın Karşıyaka’da bir apartman dairesi ve 2017 model BMW 5.20 marka otomobile sahip olduğu görüldü. Tugay’ın eşi adına kayıtlı menkul veya gayrimenkul mal varlığı bulunmuyor.

İstanbul Kadıköy’de bisikletli Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne neden olan sanığın cezası belli oldu. Mahkeme, uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğu değerlendirilen sanığa 20 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirim de uygulanmadı.

Türk futbolunun en başarılı isimlerinden Arda Turan hakkında olan “Arda Turan: Yüzleşme” belgeseli, 2024’ün ilerleyen dönemlerinde Amazon Prime Video üzerinden yayınlanacak. Türkiye A Milli Futbol Takımı prim skandalı, hastanede silah sıkılması ve son olarak da Seçil Erzan davası ile anılan Eyüpspor teknik direktörü, belgeselin çekimlerine başladığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.