Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (22 Mart 2024): Demirtaş kimi destekleyecek?

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba. Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul için devreye girebileceği öğrenildi. Medyascope‘un edindiği bilgiye göre Demirtaş seçimlere iki-üç gün kala sosyal medya hesabından açıklama yayımlayabilir ya da demeç vererek devreye girebilir. Kulislere göre Demirtaş DEM Parti İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’yi destek açıklayabilir.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük’te miting düzenledi. Burada halka seslenen Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) ittifak yaptığını söyledi ve her iki partiyi hedef aldı. İki partinin çok yerde ortak belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi listesi çıkardığını belirten Erdoğan, “DEM’in hiçbir söz hakkı olmayan tabanının iradesini tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi CHP ile pazarlık masasına sürdüler” dedi. Erdoğan, yargının CHP ve DEM Parti’yi takip ettiğini söyledi, “Bedeli hâlâ bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak, inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Başkanı Ali Yerlikaya’nın da AKP için seçim çalışmalarına katılmasını eleştirdi. Yerlikaya’ya üzüldüğünü, kendisinin zor durumda olduğunu söyleyen İmamoğlu “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ülkeye yaptığı kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği ileri sürülen “para sayma görüntüleri”ne ilişkin resen başlatılan soruşturma sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifade verdi. Kaftancıoğlu’nun yanı sıra Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel’in de ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme de yaşandı. Savcılık 3 kişinin daha ifadeye çağrılmasına karar verdi.

Eylem Tok’un, Oğuz Murat Acı’ya çarparak hayatını kaybetmesine neden olan 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un kaza haberini aldığı anların görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde Eylem Tok bir kafede oturuyor, kendisine telefon gelmesiyle birlikte paniğe kapılıyor, bulunduğu konumdan hızlı bir şekilde kalkıyor ve aracıyla oradan uzaklaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.