PODCAST | Güne Başlarken (7 Ağustos 2024): Fenerbahçe turu İstanbul’u bıraktı

Günaydın! Ben Mert Gümüş. Çarşamba gününden herkese merhaba. Özge Elvan’ın prodüktörlüğünü yaptığı Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de, günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Ülkemi̇zi̇ Şampi̇yonlar Li̇gi̇’nde temsi̇l eden Fenerbahçe, 3. ön eleme turu i̇lk maçında Lille karşısında yediği son dakika golü sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Fransa’da oynanan müsabakayı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetti. Karşılaşmada ev sahibi Lille, 12. dakikada Oosterwolde’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 79. dakikasında sahneye çıkan İrfan Can Kahveci, serbest vuruştan attığı müthiş golle Fenerbahçe’ye beraberliği getirdi. Müsabakanın son anlarında Zhegrova’nın golü ile Fransız ekibi sahadan 2-1 üstün ayrıldı.  3. ön eleme turunun rövanş karşılaşması 13 Ağustos Salı günü saat 20:00’da Fenerbahçe Ülker Stadı’nda oynanacak.

Saadet Partililer, İsrailli yetkililer hakkında yaptıkları suç duyuruları üzerine dava açılmaması nedeniyle “görevi ihmal eden kamu görevlileri hakkında basın açıklaması ve suç duyurusu” bulunmak için tüm Türkiye’de adliyelere gidecek.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet, DEM Parti Genel Merkezi’nde taziye ziyareti yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Olimpiyat Milli Komitesi iş birliği ile Türkiye’nin tanıtımının yapılacağı İstanbul Evi açılış resepsiyonu düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğindeki etkinliklere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş,  partisinin il başkanlıklarında basın toplantısı düzenleyecek ve Gaziantep’te halk buluşmasına katılacak. 

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın ikinci lideri Seyyid Fuad Şukr’un cenaze töreninde bazı açıklamalarda bulundu. Nasrallah, İsrail’in İran ve Hizbullah’ın yaklaşan harekâtından endişe ederek savunma pozisyonunda olduğunu öne sürerek, “İsrail’e karşı vereceğimiz tepki kaçınılmazdır” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u (60) başkan yardımcısı adayı olarak seçti. Harris ve Walz, çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerde düzenlenecek yedi mitinge katılacak.

2 Ağustos Cuma sabahı getirilen erişim engeli kararıyla Türkiye’deki kullanıcıların Instagram’a erişememe hali devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Instagram’a yönelik engel kararıysa, yargıya taşındı. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof Yaman Akdeniz, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda Kerem Altıparmak ile birlikte BTK’nın erişim engeli kararına karşı dava açtıklarını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili, “Türkiye Cumhuriyet devleti bir hukuk devleti. Herkes kanunlara uyacak. Türkiye’de yayın yapan sosyal medya kuruluşları, ülkemizin kanunlarına uyacak. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok” dedi.

Instagram’a erişim engeli gelmesiyle, platformda e-ticaret yapan pek çok kullanıcı işlerini yapamaz hale geldi.  Instagram’dan geçimini sağlayan pek çok kullanıcının nasıl bir yol izleyeceği belirsiz. Diyetisyen Sema Çolak ve içerik üreticisi Gizem Erbirer, getirilen erişim engelinin işlerini ve hayatlarını nasıl etkilediğini Medyascope muhabiri Edanur Tanış’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.