Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Colin Powell’ın hack’lenen e-postaları: “İsrail’in 200 nükleer bombası var”

Newsweek dergisinde yayınlanan habere göre, Rus bilgisayar korsanları ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell’in İsrail’in İran’ı hedef alan 200 nükleer bombaya sahip olduğunu söylediği e-postaları gün yüzüne çıkarttı.

colinpowell
1989-93 arasında ABD Genelkurmay Başkanı olan ve 2001-05 yılları arasında da Bush Yönetimi’nde Dışişleri Bakanlığı yapan Colin Powell, ABD tarihinde bu görevlere getirilen ilk siyah kökenlidir.

Powell, Demokrat Parti’ne bağış yapan Jeffrey Leeds’e yazdığı bir e-postada ABD ve İran arasında varılan nükleer anlaşmaya değinirken, İran’ın nükleer bombaya sahip olsa bile bunlara asla kullanamayacağını ifade ediyor. Ardından, İsrail’in elinde yüzlerce ve Washington’un elinde de binlerce nükleer bomba bulunması nedeniyle İran’ın herhangi bir nükleer faaliyette bulunmasının zor olduğunu söylüyor.

E-postada Powell’ın “İran yapsa bile bunları kullanamaz. Tahran’dakiler İsrail’in elinde Tahran’a yönelmiş 200, bizim de binlercesi olduğunu biliyor” diye yazdığı iddia edildi.

Hakkında, Rus istihbaratı tarafından desteklendiği yönünde haber yapılan DCLeaks adlı korsanlar geçtiğimiz çarşamba günü Powell’in e-postalarını yayınladı. Powell’ın yardımcıları sızdırılan e-postalarının doğruluğunu teyit ettiler. Asker kökenli olan Powell, ülkesinin Nisan 2015’de İran ile yaptığı nükleer anlaşma için “çok iyi bir anlaşma” ifadesini kullanmıştı.

1970’de yürürlüğe giren Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’na taraf olmayan İsrail, nükleer silaha sahip olduğu yönündeki iddialar karşısında bugüne kadar hep sessiz kaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.