Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan kriz yaratacak İsrail Büyükelçisi adayı 

Donald Trump, seçim kampanyası boyunca kendisine İsrail-Filistin konularında danışmanlık yapan 57 yaşındaki avukat David Friedman’ın ABD’nin İsrail büyükelçisi olacağını duyurdu. 

“Filistin karşıtı” olarak anılan David Friedman hakkındaki bu haber birçok çevrede tartışmalara sebep oldu. İsrail sağıyla yakın bağlantıları bulunduğu bilinen Friedman, ayrıca İsrail-Filistin arasında iki devletli çözüme karşı olmasıyla ve iki devletli çözüm isteyen ABD’li Yahudileri de, soykırım sırasında Nazilerle işbirliği yapanlara benzetmesiyle tanınıyor.

Trump, seçim kampanyası boyunca İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ün tanınması sözünü vermişti. Friedman, büyükelçi olarak atanacağı haberinin ardından yaptığı açıklamada Trump’ın vaatlerine destek vereceğini duyurdu.

Trump Başkanlık Ofisi, Friedman için yapılan açıklama şöyle: “David Friedman, İsrail ile ABD arasında olan kırılmaz bağı daha da güçlendirmek için yorulmadan çalışacak ve bölgeye barışı getirmek için mümkün olan her çareyi arayacaktır. Kendisinin İsrail’in ezeli ve ebedi başkenti Kudüs’te çalışmalarına bir an önce başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Friedman’ın büyükelçil olması halinde yaşanabilecekleri Hürriyet Daily News ve Şalom gazeteleri yazarı Selin Nasi ile konuştuk:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/298217115″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.