Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye yolsuzluk sıralamasında gerilemeye devam ediyor

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2016 Yolsuzluk Algı Endeksi açıklandı. Rapora göre Türkiye sıralamada 9 basamak geriledi.

g20-768x491-1

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 1995’ten beri yayınladığı Yolsuzluk Algı Endeksi verilerine göre Türkiye’nin sıralamalardaki düşüşü geçtiğimiz yıl da devam etti.

trpuanlisiralama-768x473

2016 raporunda Türkiye önceki yıla göre 9 basamak gerileyerek 176 ülke arasında 75. sırada yer aldı ve Suudi Arabistan, Namibya, Brunei gibi ülkelerin gerisine düştü. Ayrıca Türkiye’nin puanı, AB ülkeleri arasında son sırada yer alan Bulgaristan’la aynı.

cpi2016map-768x543

Son sıralarında Somali, Güney Sudan ve Kuzey Kore’nin yer aldığı endekste puanları en yüksek ülkeler ise Danimarka, Yeni Zelanda ve Finlandiya. Örgüte göre endeksteki sonuçlar yolsuzluğun dünyadaki temel nedenlerinin sosyal eşitsizlik, cezasızlık uygulamaları, otoriter yönetimler, kurumsal zayıflık, hak ve özgürlük ihlalleri, savaş ve ekonomik istikrarsızlık olduğunu gösteriyor.

abaday-768x491

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.