Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de mültecilerin entegrasyonu için olmazsa olmazlar 

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) ve Heinrich Böll Stiftung Derneği “Türkiye’deki Mültecilerin Entegrasyonun Önündeki Engeller ve Fırsatlar” başlıklı bir rapor hazırladı.

31 Ocak Salı günü, raporu hazırlayan Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Doğuş Şimşek’in ve İGAM Başkanı Metin Çorabatır’ın katılımıyla bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

“Mültecilerin entegrasyonu” sıklıkla bahsedilen bir konu. Rapor, dünyadan örneklerle karşılaştırarak, Türkiye’de iyi bir entegrasyon süreci yaşanması için nasıl politikalar izlenmesi gerektiğini tartışıyor.

Raporu hazırlayan Metin Çorabatır ile hazırladıkları raporu ve mültecilere halihazırda tanınan haklar ve entegrasyon sürecini konuştuk. Mültecilere vatandaşlık verilmesi ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Çorabatır, Türkiye’nin her şeyden önce yapması gerekenin, uluslararası anlaşmalara koyduğu coğrafi sınırlamayı kaldırarak, bütün ülkelerin vatandaşlarının mülteci statüsü alabilmesinin önünü açmak olduğunun altını çizdi.

Metin Çorabatır’la yaptığımız röportaj 

Kamera: Emrecan Kaya

Dr. Doğuş Şimşek ile entegrasyon kavramının altının nasıl doldurulması gerektiğini ve dünyadan iyi ve kötü entegrasyon örneklerini konuştuk. Şimşek, entegrasyonun iki taraflı bir süreç olduğunun altını çizerek, mültecilerin sığındığı ülkenin devleti ve toplumunun kendi sorumluluklarının farkında olmasının önemini belirtti.

Dr. Doğuş Şimşek ile yaptığımız röportaj

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.