Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’ye uçuşlarda elektronik cihaz yasağı geldi, sırada İngiltere var 

ABD aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Ortadoğu ve Afrika’da 8 ülkeden yapılacak uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasakladı.

Trump yönetimi 8 ülkeden ABD’ye yapılacak uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların yolcu kabinine alınmasını yasakladığı öne sürüldü. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden ABD’ye giden yolcular kabinde DVD oynatıcı, kamera, tablet, dizüstü bilgisayarlarını yanlarına alamayacak

THY uygulamanın bugün tebliğ edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdiğini bildirerek ABD’ye uçacak yolcularını uyardı.

Bilgilendirmede şöyle denildi:

“İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların uçak altı kargo bölümünde taşınması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir”

Ekran Alıntısı

AP’nin haberine göre, ajansa konuşan ABD’li bir yetkili, söz konusu yasağın 8 ülkedeki 10 havaalanına uygulanacağını açıkladı. Yetkilinin açıklamasına göre yasak İstanbul’la birlikte şu kentleri kapsıyor: Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt (Kuveyt), Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri). Öte yandan Anadolu Ajansı konuya ilişkin haberinde bu yasağın bir güvenlik tehdidi sonucu getirildiğini belirtirken, İstanbul’dan bahsetmedi.

5

Ürdün Kraliyet Havayolları (Royal Jordanian Airlines) daha sonra sildiği bir tweetle Kuzey Amerika uçuşlarında çoğu elektronik cihazın kabinlere alınmasını yasaklayacaklarını duyurdu. Suudi Arabistan’ın El Riyad gazetesi ise Suudi hükümetinin sivil havacılık otoritelerini yasak konusunda bilgilendirdiğini yazdı. Saudia Hava Yolları da Twitter üzerinden bu iddiayı doğruladı.

İngiltere de yasak getiriyor

Bu arada Reuters’in haberine göre, İngiltere hükümet sözcüsü de, Türkiye’den gelecek direkt uçuşlarda ek güvenlik önlemleri alınmasına karar verdiklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.