Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordu’da Vosvos Şenliği

Vosvos tutkunları 14. kez Ordu’da buluştu. Vosvos şenliği her yıl, “sakin şehir” olarak bilinen Ordu’nun Perşembe ilçesinde düzenleniyor.

Ordu’nun Perşembe ilçesinde bu yıl 14. Kez düzenlenen Vosvos şenliğiyle kent Vosvos akınına uğradı. Perşembe ilçesinin turistik alanı Yason Burnu’nda başlayan şenliğe gelen 200’ün üzerinde Vosvos sahibi, bölgede kamp yaptı.

vosvos_9829 (1)

Anadolu Ajansı muhabiri ile konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilki 1995’te yapılan ve sonrasında devam etmeyen şenliğe destek vererek 2016’da tekrar düzenlenmesine katkıda bulunduklarını anlattı ve “Bundan sonraki yıllarda da Ordu Vosvos tutkunlarının yeni adresi olmaya devam edecek.” dedi.

2 Temmuz’a kadar sürecek şenliğe katılanlar, Yason Burnu’ndan sonra yaylada kamp yapacak ve Ordu’nun doğal güzelliklerini keşfedecek.

Şenliğin düzenlendiği Yason Burnu yarımadası, tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Karadeniz’de denizin kenarındaki tek kilise olan ve adını mitolojik bir hikayeden alan Yason Kilisesi’ne ev sahipliği yapan burun görülmeye değer.

vosvos_4314

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.