Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Woody Allen konserinde FEMEN protestosu

Woody Allen’ın müzik grubu New Orleans Jazz Band’le verdiği konser, feminist aktivist grup FEMEN üyelerinin protestosuyla yarıda kesildi.

Yönetmen ve müzisyen Woody Allen’ın, klarnet çaldığı New Orleans Jazz Band grubu ile geçtiğimiz Salı akşamı Almanya’nın Hamburg kentinde verdiği konser, çarpıcı bir protestoya sahne oldu.

13Allen-master768

Saçlarında çiçeklerle üstsüz şekilde konserin ortasında sahneye atlayan iki kadın protestocu, “Sessizlik kültürüne son verin” diye bağırmaya başladı. Kadınların vücutlarında, Woody Allen’ın evlat edindiği kızı Dylan Farrow’un Allen’ı cinsel istismarla suçladığı açık mektubundan alıntılar yazılıydı.

Dylan Farrow, 2014 yılında yayınlanan açık mektubunda, Woody Allen tarafından yedi yaşındayken cinsel istismara uğradığını anlatmıştı. Söz konusu istismar, 1992 yılında Dylan Farrow’un velayetine ilişkin davada da gündeme gelmiş fakat Woody Allen hakkında dava açılmamıştı.

Cinsel istismara karşı Allen’ı protesto eden kadınlar, seyircilerin ıslık ve yuhalamalarıyla karşılaştı. İki kadın yerde sürüklenerek sahneden uzaklaştırılırken, Woody Allen ve grubu yeniden çalmaya başlamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=E4BqF3292F0

İki kadının protestosu, Ukrayna’da kurulmuş olan feminist aktivist grup FEMEN tarafından üstlenildi. FEMEN’in Facebook hesabından yapılan açıklamada iki kadının, cinsel istismarla suçlanan kişilerin cezasız kalmalarına bir son verilmesi için çağrı yaptığı belirtildi.

Protesto sonrası salon.com’a konuşan Dylan Farrow, Woody Allen’ın kendisine yaptıklarından ötürü adaletten kaçtığını fakat yaşananların Allen için hapse girmekle eşdeğer olduğunu söyledi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.