Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alex de Souza’nın Belgeseli Ekim ayında vizyonda


Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Alex De Souza’yı anlatan ‘Alex Camera 10, Türkiye’den Brezilya’ya’ belgeselinin galası yapıldı.

2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe’de oynayan Brezilyalı yıldız, sarı-lacivertlilerle üç Süper Lig, bir Türkiye Kupası, iki Süper Kupa şampiyonluğu ve bir Şampiyonlar Ligi çeyrek finali yaşadı.

Süper Lig’de iki kez gol kralı olan Alex, birçoklarına göre Fenerbahçe tarihinin en iyi oyuncusu. Alex de Souza’nın heykeli ise Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nın Şükrü Saraçoğlu’na bakan girişinde gol sevincini yaşamaya devam ediyor.

Belgeselin, Alex’in kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olduğunu belirten Brezilya futbolunun efsane ismi Zico ise, “Alex yönetecek kadar şanslı olduğum en iyi oyuncuydu” diye konuştu.
97 dakikalık belgesel, ekimde Türkiye’de gösterime girdikten sonra kasım ayındaki Futbol Filmleri Festivali’nde Brezilyalı izleyicilerle buluşacak.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.