Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Zekiye Karaca Boz: “Kararın bozulmasına sevindik ama bizi tatmin eden bir bozma gerekçesi değil”

Kendisine defalarca tecavüz eden erkeği öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım’ın Yargıtay’da karar duruşması 14 Eylül’de görüldü, karar bugün açıklandı. Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını bozdu.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine tecavüz eden 35 yaşındaki Nurettin Gider’i öldürmüş ve yargılama sonrası müebbet hapis cezası almıştı. Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması Ankara’da 14 Eylül’de görülürken bugün karar açıklandı. Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını bozdu.

Yargıtay duruşmasına giren avukat Zekiye Karaca Boz, “Bizi tatmin eden bir bozma gerekçesi değil. İndirimin olmaması veya önerilmemesi olumsuz ama yargılamanın yeniden yapılacak, onun üzerinden belki yeni bilgilere yeni verilere ulaşılacak. Nevin’in lehine olumlu kararlar verileceğini ümit ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.