Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter 140 karakter limitini neden 280 karaktere yükseltiyor?

Twitter 140 karakter limitini 280 karaktere yükseltmek için ilk denemelere başladı.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey ve Biz Stone, 280 karakterlik ilk twitleri atarak haberi duyurdu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce gibi dillerde 140 karakter limiti zorluk oluşturuyordu. Bu dillerde yapılan paylaşımlarım yüzde 9’u üst limiti aşıyordu. Ancak Japonca ve Korece gibi dillerde yapılan paylaşımlarda, alfabenin ve kelimelerin yapısı itibariyle 140 karakterde daha çok şey anlatılabiliyor. Bu dillerde paylaşım yapanların ise yüzde 0.4’ü 140 karakter sınırını aşıyordu. İngilizce dilinde ortalama 34 harf ile oluşturulan paylaşım, Japonca’da 15 harf ile oluşturulabiliyor. Tweet akışı içinde İngilizce 280 karakter içinde oluşturulmuş bir twit, 140 karakterle oluşturulmuş Japonca bir twit ile neredeyse aynı uzunlukta görünmekte.”

more-chars-3.png.img.fullhd.medium more-chars-2.png.img.fullhd.medium more-chars-1.png.img.fullhd.medium

İlk etapta belirli kullanıcıların erişebileceği 280 karakter ile paylaşım yapma özelliği zamanla diğer kullanıcılar için de aktif hale getirilecek. Ancak Korece, Japonca ve Çince gibi dilleri kullanan kullanıcılar için 140 karakter sınırlaması devam edecek gibi gözüküyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.