Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK ile işten çıkarılan akademisyenler, uzaktan ve çevrimiçi eğitim verecekleri bir üniversite kuruyor

Türkiye’de Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten çıkarılan akademisyenler, uzaktan ve çevrimiçi eğitim verecekleri bir üniversite kuruyorlar. Barış için Akademisyenler oluşumu içinde yayınladıkları bildiriye imza atan birçok akademisyen KHK’lar ile işlerinden atılmış, bir bölümü akademik çalışmalarını sürdürmek için Almanya’ya gitmişti. Almanya’da kurulan “Barış için Organizasyon” derneği bünyesinde toplanan akademisyenler, Off University adı altında, çevrimiçi dersler yürütecekleri bir platform kuruyorlar. 7 Ekim’de Berlin’de düzenlenecek “Barış Hakkında Zorlu Sualler” paneli ile çalışmalarına başlayacak.

Oluşumun kurucularından ve destekçilerinden biri olan, akademisyen ve çevirmen Christoph K. Neumann’dan Off University hakkında bilgi aldık:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.