Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dicle Koğacıoğlu makale ödülleri sahiplerini buldu

Kamera: Egemen Gök

Dicle Koğacıoğlu makale ödülleri, bu yıl sahiplerini buldu.

Ödüller, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi tarafından, hayatını kaybeden akademisyen Dicle Koğacıoğlu’nun anısına, her yıl toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemek ve araştırmacıları teşvik etmek için veriliyor.

Screen Shot 2017-12-25 at 18.40.26

Minerva Palas’ta gerçekleşen bu yılki ödül töreni etkinliğinde, 2015’te hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji öğretim üyesi Prof. Ferhunde Özbay da anıldı.

Ödül töreninde birinciliği “Siyasetin Kıskacında: Tunus ve Türkiye’de Kadın Örgütleri ve Vatandaşlık Eylemleri” adlı çalışmasıyla Gizem Türkaslan ile “Anneler ne yapar, kızları ne ister? İki nesil kadın anlatımlarında bir gecekondu mahallesi” adlı çalışmasıyla Leyla Bektaş paylaştı.

Üçüncülük ödülünün sahipleri ise Mehtap Tosun, Yeşim Mutlu ve Özlem Şendeniz oldu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.