Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da dehşet: 13 kardeş bir evde zincirle bağlanmış halde bulundu

Kaliforniya Eyalet Polisi, Los Angeles’ın 110 km uzağındaki Perris kentinde bir çiftin, aralarında 2 yaşında bir bebeğin de bulunduğu 13 kişinin zincirleyerek hapsettiği bir evi ortaya çıkardı.

ABD basınına yansıyan haberlerde “dehşet evi” nitelendirmesi yapılırken, bulunan çocukların açlıktan ve pislikten ölmek üzere olduğu belirtildi. Eve baskın düzenleyen Kaliforniya polisi, yaşları 2 ve 29 arasında değişen 13 çocuğun, ebeveynleri David (57) ve Louise (49) Turpin tarafından yıllardır işkence gördüklerini ve hapsedildiklerini söyledi.

Evde bulduğu bir cep telefonu ile kaçmayı başaran genç kız, polisi arayarak ailesini ihbar etti ve kardeşlerinin yıllardır yaşadığı esarete son verdi.

Polisin açıklamalarına göre, ihbarı yapan 17 yaşındaki genç kız, yıllardır gördüğü işkence yüzünden 10 yaşında bir çocuk gibi göründüğü söylemiş. Geri kalan 12 kardeşin de açlık ve kir içinde, bazılıarının ise zincirlenmiş halde ölüme terk edildikleri ifade edilmiş.

Baba David Turpin, savunma şirketi Northrop Grumman’da mühendis olarak çalıştığı ve yıllık 140 bin dolarlık bir gelire sahip olduğu, Anne Louise Turpin ise herhangi bir işte çalışmadığı ve evde çocuklarla kaldığı belirtildi.

Screen Shot 2018-01-16 at 16.54.04

Çiftin avukatının New York Times’a yaptığı açıklamada, çiftin çocuklarından sevecenlikle bahsettiğini ancak onları hiç görmediğini söylediği belirtildi. Komşuları ise, çiftin kalabalık bir ailesi olduğunu bildiklerini, ancak çocukları hiç görmediklerini söylüyorlar. CNN’e konuşan ve çiftin akrabası olan Betty Turbin ise yaptığı açıklamada, çiftin çocuklarına çok düşkün olduğunu ve saygın bir aile olduklarını belirtmiş.

Kaliforniya Savcılığı ve Sosyal Hizmetler konu ile ilgili soruşturma başlatırken, çiftin çocuklara neden ev hapsi uyguladığı ise bilinmiyor. Çocuklara işkence suçu ile yargılanacak çifte kişi başı 9 milyon dolarlık bir kefalet biçilmiş durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.