Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Drone ilk kez hayat kurtardı: Avustralya’da boğulmak üzere olan iki genç drone sayesinde kıyıya yüzdü

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Lenox Head deniz kıyısında boğulmak üzere olan iki gençin hayatı drone sayesinde kurtarıldı.

9-3173335-nsw290215drone3_fct848x636x120.0x10.0_ct620x465

Little Ripper Life Saver isimli firma tarafından hayat kurtarmak için tasarlanan drone’lar, ilk kez perşembe sabahı cankurtaranlar tarafından denenmeye başlamıştı ki, iki gencin  üç metrelik  bir dalgayla boğuştukları haberi geldi.

Cankurtaranlar drone’u yüzen gençlere yönlendirdi. Drone gençlerin bulunduğu yere, suya girdiği anda şişen, tutunabilecekleri ve büyük bir can simidi görevi görecek bir alet bıraktı. 15 ve 17 yaşlarındaki iki genç, alete tutunarak kıyıya yüzmeyi başardı.

Gençlerin kurtarılması, drone sayesinde yalnızca 70 saniye sürdü.  Drone kullanılmasaydı, bir cankurtaranın yüzen gençlere ulaşmak için en az 6 dakikaya ihtiyacı olacaktı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.