Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta İslamcı Ennahda Partisi belediye seçimlerinde bir yahudi vatandaşı aday gösterdi

Tunus’ta siyasal İslamcı Ennahda (Yeniden doğuş) partisi 6 Mayıs’ta yapılacak belediye seçimlerinde Munastir kenti için bir Tunus yahudisini aday gösterdi. Göstermelik bir aday olduğu söylentilerine karşı adayın Munastir kenti için liste başı olacağı iddiası dikkat çekiyor.

Aday olarak gösterilen Simon Slama dikiş makinaları konusunda uzmanlaşmış bir Tunus vatandaşı. Slama bundan dolayı gurur duyduğunu, Ennahda’nın laik bir parti olduğunu ve kendisinin yahudi inancından dolayı bir engelleme yaşamadığını belirtti. Tunus yahudi topluluğunun temsilcisi Perez Trabelsi ise Slama’yı Tunus yahudilerinin desteklemediğini belirtti.

1
Ennahda’nın lider Raşid Gannuşi

Ennahda’nın 10. Kongresinin etkisi: Siyasal ve dini işler ayrıldı

Ennahda Partisi sözcüsü Imed Khemiri ise “Bundan daha normal ne olabilir? Bu aslında geçtiğmiz yıl partimizin 10. Kongresinde alınan kararın bir parçasıdır. Bu kararla parti kendini Tunus’un tüm kesimlerine açmıştır” dedi.

Ennahda geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiği 10. Kongrede partinin siyasal ve dini işlerini ayırma kararı almış ve ardından da partinin tüm örgütlerinde bu tür bir kampanya yürütme kararı almıştı.

2
Ennahda 10. Kongreden bir görüntü

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.