Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa: 22 yıl sonra yakalandı ve 40 tecavüzü itiraf etti

Dino Scala, sabıkasız, 57 yaşında, 2 kız ve 1 oğlan babasıydı ve yeni dede olmuştu. Fransa’nın Lille şehrinde herkes tarafından tanınan, sevilen ve güvenilir biriydi. Uzun yıllar boyunca yerel bir futbol takımının başkanlığını yapmıştı. Ama Scala’nın hayatı 26 Şubat Pazartesi günü tamamen değişti.

5 Şubat günü sabah erken saatlerde Erquelinnes, Belçika’da 16 yaşında bir genç kız cinsel saldırıya uğramıştı. Olay sonrası polis tarafından bulunan DNA kalıntıları yaklaşık 22 senedir aranan ve kimliği tespit edilemeyen bir zanlınınkiyle uyuşuyordu. Halbuki polis, zanlının 2012 yılında öldüğüne hükmetmiş ve dosyaları rafa kaldırmıştı. Polis zamanında yaklaşık 100 kişiyi şüpheli olarak gözaltına almış ama olayları aydınlatamamıştı.

1111111

Yapılan araştırmalar sonucunda Scala’nın tecavüzlerine 1988’de başladığı ortaya çıktı. 1996-2012 yılları arasında 19 tecavüz ve taciz suçunu Fransa’da, 2004-2008 arasındaysa 7 tecavüz ve taciz suçunu Belçika’da işlediği saptandı. Scala, mağdur sayısının aslında 40 kişi olduğunu itiraf etti. Savcı, kurbanlar arasında 13 yaşında bir kız öğrenci ve birden fazla 17 yaşında kız öğrenci bulunduğunu açıkladı.

5 Şubat’ta saldırıya maruz kalan 16 yaşındaki genç kız, ifadesinde saldırganın eldivenli olduğunu, yüzünü tamamen kapatan bir maske ve şapka taktığını söyledi.

Yayına hazırlayan: Selin Gündoğar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.