Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akira Kurosawa: Genç yönetmenlere tavsiyeler (1993/Türkçe altyazılı)

Shichinin no Samurai, Dersu Uzala, Rashomon gibi filmleriyle gerek Japon, gerek dünya sinemasında tartışılmaz yere ve öneme sahip olan ünlü yönetmen Akira Kurosawa (1910-1998), kendisiyle 1993 yılında Nagisa Oshima’nın yaptığı ve “Waga Eiga Jinsei” (My Life in Cinema) adıyla yayınlanan 2 saatlik söyleşinin son kısmında gelen soru üzerine film çekmek isteyen genç ve hevesli yönetmenlere tavsiyelerde bulunuyor. Ancak söyledikleri sadece yönetmen olmak isteyenler için değil, yazar olmak isteyenler için de oldukça kayda değer özellikler barındırıyor, çünkü Kurosawa yazmanın ve okumanın öneminden bahsediyor, bir insanın içinde zenginlik olmadıkça hiçbir şey yaratamayacağının altını çiziyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.