Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Youtube saldırganı Nasim Najafi Aghdam Türkçe içerik de üretiyordu

Youtube’un San Francisco şehrindeki ofislerine silahlı saldırı gerçekleştiren kişinin 39 yaşındaki Nasim Najafi Aghdam olduğu açıklandı. Aghdam, Azeri kökenli bir İran vatandaşı ve ikameti Kaliforniya eyaletinde gözüküyor.

Saldırı; Aghdam’ın Youtube Genel Merkezi’nin bahçe avlusunda, öğle yemeği arasında olan çalışanlara ateş açmasıyla gerçekleşti. Televizyonlarda yayınlanan görüntülerde çalışanların polis tarafından elleri havadayken yönlendirildiği ve arandığı görülüyor. Saldırgan, biri ağır olmak üzere üç kişiyi yaraladı, daha sonra silahı kendine döndürerek intihar etti. 

ABD’de FBI kayıtlarına geçen 160 silahlı saldırı vakasının sadece altısının faili kadındı.
Youtube’un San Fransisco genel merkezinde yaklaşık 1700 kişinin çalışıyor.
Youtube’un San Fransisco genel merkezinde yaklaşık 1700 kişinin çalışıyor.

Aghdam bir YouTube yayıncısı

Aghdam, Youtube Video Platformu’nun düzenli olarak yayın yapan üyelerinden birisiydi. Yayınlarını Farsça, İngilizce ve hatta Türkçe olarak gerçekleştiriyordu. Fiziksel egzersiz ve hayvan haklarından ağırlıklı içerik üreten Aghdam ancak bu konularla kendini sınırlamıyordu. Hatta videolarından birini şarkıcı Tarkan’a ayırmıştı.
Resim 2
YouTube saldırı sonrası, Aghdam’a ait kanalları kapatırken, saldırganın geçmişte kaydettiği, aralarında Türkçe konuştuğu videoların da bulunduğu bazı içeriklere ulaşmak halen mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=_OkhHUXWNJA

Aghdam, videolarından birinde YouTube kısıtlamalarından, düşük ücretlerden ve çocuk izleyicilere getirilen sansürden şikayet ediyordu. 

Bu videodan bazı altbaşlıklar şu şekilde: 

-300.000 izleyicinin getirisi nasıl 10 cent olabilir???

-Bazı hedeflenmiş üyelerin videoları filtreleniyor ve kırpılıyor, seyirciye izleyecek hiçbir şey kalmıyor.

-YouTube’da adaletli finansal büyüme imkansız eğer onlar istemezse.

Aghdam’ın babası İsmail Aghdam, kızının şirkete kızgın olduğunu çünkü bazı videolarındaki ücretlendirme opsiyonunu kapattıklarını anlattı. Pazartesi günü kızının kaybolduğunu ve YouTube ofislerine gitmiş olabileceğini polise bildirdiğini ekledi. Aghdam’ın YouTube hesaplarının yanında Instagram ve Facebook hesapları da silindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.