Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook’ta kişisel veri sızıntısı büyüyor, 87 milyon kişisel veri paylaşıldı

Facebook’un Cambridge Analytica ile 50 milyon insanın, kişisel verilerinin uygunsuz şekilde paylaştığı, Chirstopher Wylie’nin açıklamalarından sonra ortaya çıkmıştı.

Facebook’un baş teknoloji sorumlusu (CTO) Mike Scroephfer, Facebook  newsroom’da paylaştığı açıklamada, yüksek bir çoğunluğu ABD’de olmak üzere 87 milyon insanın, kişisel verilerinin uygunsuz olarak paylaşıldığını söyledi. Toplanan veriler ABD başkanlık seçimleri esnasında Donald Trump’ın kampanya ekibi ile çalışan Cambridge Analytica tarafından kullanıldığı, yaşanan skandal ile beraber ortaya çıkmıştı.

ca-country-list (1)

Scroephfer tarafından yapılan açıklama, Facebook CEO’u Mark Zuckerberg’in ABD Kongerinde ifadeye çağrılmasından sonra yayınlandı. Scroephfer’in yazısında 9 yeni güvenlik önlemi getirdiklerini ve kişisel verilerin daha iyi korunacağını iddia ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.