Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırgan Volkan Bayar’ın ihbar ettiği Prof. Ahmet Aypay: “Rektör Gönen’in istifa etmesi yetmez, yargılanmalı”

6 Nisan’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Volkan Bayar isimli öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu fakülte dekan yardımcısı, fakülte sekreteri ve iki öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

Saldırgan Volkan Bayar’ın 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından fakültede görev yapan birçok kişiyi FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla ihbar ettiği, hatta Prof. Ahmet Aypay beş buçuk ay hapis yattığı öğrenilmişti.

Dört kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu olay sonucu, başta Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen olmak üzere sorumlular istifaya davet edilmişti.

Bugün basın açıklaması düzenleyen Rektör Hasan Gönen; “devletimizin bekası, soruşturmanın selameti ve üniversitem başta olmak üzere devlet kurumlarımızın yıpratılmaması için istifa ediyorum” dedi.

İstifanın ardından saldırgan Volkan Bayar’ın ihbar ettiği Prof. Ahmet Aypay ile konuştuk. Aypay bu istifanın geç kalınmış bir istifa olduğunu söyleyerek, ”Rektör Gönen’in istifa etmesi yetmez, yargılanmalı” dedi.

Röportajın tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.