Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet aday belirleme çalışmalarına hız verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza düzenlemesinde sorumlu kurumun YSK olacağını söyledi.

1

Anayasa değişikliğinde, 100 bin seçmenin teklifi düzenlemesinin de yer aldığını belirten Yazıcı, ‘‘Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması söz konusu değil. Yani hem milletvekilliğine, parlamento üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması söz konusu değil. Bu, işin doğasına da uygun değil. Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı seçilen kişinin Meclis üyesi olması halinde üyelikten istifa etmesi zorunlu hale getiriyor’’ dedi.

Erken seçim önergesi bugün TBMM’de görüşülecek 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz 24 Haziran seçimlerinde aday olabileceğini açıkladı. Yılmaz, “Sayın Genel Başkana düşüncelerimi açtım. Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım” dedi.

2

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Öztürk Yılmaz’ın adaylık açıklamasıyla ilgili, ‘‘Aday adayı olmak herkesin hakkı. Ne güzel. Demokrasi tıkır tıkır işliyor. Hayırlı olsun’’ dedi.

 CHP’li Didem Engin de adaylığını açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin de basın kuruluşlarına ve gazetecilere yaptığı bildirimle Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı.

4

 ‘‘Salı günü Parti Meclisimiz toplanacak ’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Haberürk’e yaptığı açıklamada, CHP Parti Meclisi’nin salı günü toplanarak Kılıçdaroğlu’na ittifak için yetki vereceğini söyledi.

Erkek, ‘‘Salı günü Parti Meclisi’miz toplanacak, orada hem cumhurbaşkanlığı adaylığı ilgili hem milletvekili adaylığı ile yöntemler netleşecek. Partimiz içinden adı geçen adaylar Genel Başkanımız aday olmazsa adaylıkları Parti Meclisi’nde değerlendirilir. Bizim en güçlü adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur’’ dedi.

İlk görüşme Saadet Partisiyle

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk görüşmeyi pazartesi günü Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile yapacağını açıkladı.

3

Erken seçime hazırlıksız yakalandıkları yoruma katılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘‘biz aylardır bu iktidarın kendisine en uygun tarihte erken seçime gidebileceğini öngörüyorduk. O yüzden biz seçime her an olacakmış gibi hazırlıklıydık. Biz erken seçime bunlar uzun süredir ülkeyi yönetemedikleri için de hazırlıklıydık. Erken seçim de yönetemediklerinin itirafıdır’’ dedi.

 Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini yazdı. Zeyrek, ‘‘Görüşmemizin akışından yola çıkarak Kılıçdaroğlu aday olmayacak diyebilirim’’ dedi.

Cumhurbaşkanı adayları isimlerinin üçü beşi geçmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün bu isimler arasında olup olmadığı sorusuna, ‘‘şimdilik yok’’ cevabını verdi.

HDP seçim çalışmalarının ikinci gününde

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, ‘’Pazar günü yapacağımız toplantıda hem cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hem de milletvekilleri ile ilgili aday belirleme yöntemimizi belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

5

İYİ Parti’de imza seferberliği

İYİ Parti, Meral Akşener’in adaylığı için imza toplama çalışmalarına başladı. ‘‘100 bin imza yetmez bir milyon imza’’ ibaresiyle, genel merkez sosyal medya hesaplarından da yürütülen kampanya için, ilk olarak partinin 60 bin üyesinin imzaları alınacak.

7

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.