Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Darbe girişiminden sonra kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nin teşkilat şube müdürü ‘FETÖ’den tutuklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kripto FETÖ iddialarıyla gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Son olarak, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Harp Akademileri Komutanlığı yerine kurulan Milli Savunma Üniversitesi Teşkilat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kadir Atakan FETÖ suçlamasıyla tutuklandı.

Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun atandığı yerleşkesi İstanbul Maslak’ta bulunan üniversite henüz yüzde yüz faaliyete geçmiş durumda değil.  Üniversitenin kuruluş amacı TSK içindeki FETÖ faaliyet ve yapılanmalarının önüne geçmekti. Ayrıca TSK’nın kurmay albay ihtiyacını giderme iddiası taşıyor ve bu amaçla hızlandırılmış eğitimler veriliyor. Tutuklama kararının üniversitede şaşkınlık yarattığı belirtiliyor.

16 ilde eş zamanlı operasyon, 31 muvazzaf asker hakkında tutuklama kararı

Toplam 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılan operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili bilgilendirme şöyle:

“Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Fetullahçı Terör Örgütü’nün TSK’nin Subay mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik başlatılan çalışmalarda 60 askeri personel tespit edildi.

Bu şahıslardan 4’ü albay, 4’ü Yarbay, 1’i Binbaşı, 7’si yüzbaşı, 26’su üsteğmen 15’i teğmen, 3’ü astsubay olmak üzere 60 askeri personelden 19’u hakkında daha önceden FETÖ soruşturmaları kapsamında işlem yapıldığı anlaşılmış, 31’i muvazzaf toplam 41 şüpheliye yönelik 29/5/2018 günü ilimiz başta olmak üzere 16 ilde eş zamanlı operasyon kapsamında 17 şahıs gözaltına alınmış diğer şahısların yakalanmaları yönünde çalışmalar devam etmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.