Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüksek Mahkeme, İspanya Kralı VI. Felipe’nin eniştesi hakkında hapis cezası verdi

İspanya Kralı VI.Felipe’nin kız kardeşi Prenses Cristina’nın kocası Inaki Urdangarin, İspanya Yüksek mahkemesi tarafından yolsuzluk, vergi kaçırma ve usulsüzlük sebebiyle açılan davada suçlu bularak, 6 yılı bulan hapis cezasını onadı.

Inaki Urdangarin, İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşamını sürdürüyor. Kendisine teslim olması için 5 gün süre tanındı. 2016 yılında başlayan soruşturmalar kapsamında, daha önceden verilen kararı temyize götürmesine rağmen, Yüksek mahkeme iddiaları kabul etti, Urdangarin hakkında verilen 5yıl 10 aylık mahkumiyeti yerinde buldu. Soruşturmanın ilk safalarında, Urdangarin hakkında evrakta sahtecilik suçlaması yöneltilmiş, ancak bu suçlamadan beraat etmişti. Eşi Prenses Cristina ise kocasının işlediği suçlardan menfaat sağladığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı.

İspanya’da “Noos” olayı olarak bilinen soruşturma 2016 yılında başlamıştı, evrakta sahtecilik, yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamalarıyla başlayan soruşturmada, Urdangarin ve ortağı Diego Torres cezaevine girmediği halde denetimli serbestlik ile ceza almışlardı.

Prenses Cristina’nın ve kocası Urdangarin’in Dük ve Düşes unvanları, 2015 yılında ellerinden alınmıştı. Urdangarin’in Anayasa Mahkemesi’ne temyize gitme hakkı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.