Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkında dava açılan çevirmen Şebla Küçük’ten açıklama: “Elçiye zeval olmaz”

Geçtiğimiz günlerde Çevirmen Şebla Küçük’e sosyal medya üzerinden “silahlı terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Hazırlanan iddianamede Küçük için 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Küçük, Afrin Zeytin Dalı operasyonuyla alakalı çevirdiği haberlerden dolayı “PKK/KCK ve YPG/PYD örgütünün yöntemlerini meşru göstermek veya övmek ve örgüt propagandası yapmak” ile suçlanıyor. Şebla Küçük’le davayla ilgili görüşlerini almak üzere konuştuk.

Şebla Küçük Medyascope TV’ye yaptığı açıklamada kendisinin çevirmen olduğunu ve sadece yurtdışı kaynaklı güvenilir bulduğu haberleri Türkçeye çevirdiğini ifade etti. Kendisinin çevirmen olarak görevini yaptığını ve bunun bir suç olmadığını düşündüğünü de ekledi. Kendisiyle yaptığımız söyleşinin tamamı:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.