Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın göçmen politikalarını protesto eden kadın, Özgürlük Anıtı’na tırmandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde bulunan Özgürlük Anıtı’na tırmanan protestocu Patricia Okoumou dört saat boyunca polisle pazarlık yaptı. Protestocu, göçmen çocukların aileleriyle kavuşturulması talebinde bulundu ve bu gerçekleşene kadar inmeyeceğini söyledi.
Patricia Okoumou, Trump’ın sıfır tolerans olarak nitelendirdiği acımasız göçmen politikalarına karşı kurulmuş “Rise and Resist NYC” yani “kalk ve diren” anlamına gelen sivil toplum örgütünün tişörtünü salladı. Örgüt, aynı gün anıtta çocuk mülteci kamplarını dolduran ve aileleri ayıran Göç İdaresi biriminin kapatılması için pankart açmış ve altı örgüt üyesi gözaltına alınmıştı.
Resim1
Dört saatin sonunda iki polis memuru, protestocunun bulunduğu anıtın üst platformuna tırmandı, direnmeyen kadını belinden tutan ve emniyet kemerine bağlayan polisler, Okoumou’yu kazasız bir şekilde turist gözlem alanına indirmeyi başardı. 
Okoumou’nun  protestosu, 4 Temmuz Amerikan’ın Bağımsızlık Günü’nde oldukça yoğun bir gün yaşayan anıta gelen 2000 kadar ziyaretçinin geri çevrilmesine yol açtı.
“Rise and Resist NYC” örgütü, Okoumou’nun protestosunun örgüt tarafından planlanmadığını belirtirken, yapılan eylemi desteklediklerini ve kendisine her türlü hukuki yardımın verileceğini belirttiler.  

“Sıfır tolerans” ve göçmen ailelerin birbirinden koparılması
Donald Trump hükümetinin başlamasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde yasadışı göçmenlere yönelik katı politikalar artıyor. Amerika’nın Meksika sınırındaki kaçak göçmenlere yönelik şimdi sonlandırılmış uygulaması sonucunda, bir buçuk ayda yaklaşık iki bin çocuk ailesinden koparılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.