Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere yarı finalde elendi ama Southgate hâlâ kahraman

Dün akşam oynanan Dünya Kupası yarı final maçında İngiltere, Hırvatistan karşısında uzatmalarda 2-1’lik skorla elenen taraf oldu. Kupadan elenmesine rağmen, İngiliz basını, takımın futbolunu ve yarı finale yükselmiş olmasını gururla karşıladılar. İngiliz basının önde gelen gazete ve televizyonları, haberlerde İngiltere milli takımı için “Kahramanlar”, “Rüyayı yaşadık”  başlıklarıyla yayınladılar.

İngiltere Milli Takımı’nın yarı finallere yükselmesindeki baş aktör ise takımın teknik direktörü Gareth Southgate olarak lanse ediliyor. İngiliz futbolunun yabancı olmadığı bir isim olan Southgate 1989 yılında Crystal Palace takımında profesyonel futbol kariyerine adım atmıştı. İngiltere formasıyla toplamda 57 maça çıkan Southgate, ülkesini 1996 ve 2000 Avrupa futbol şampiyonaları ile 1998 ve 2002 dünya kupalarında temsil etti.

İngiliz teknik adam, daha önce İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı’nı çalıştırıyordu

2016 yılında İngiltere milli takımı başına getirilen Southgate, Dünya Kupası Avrupa ön elemelerinde 3 maça çıktı ve 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile tamamladı. 2018 Dünya kupası yaklaşırken, eleme maçlarında ve hazırlık maçlarında ise 4 maça çıkan İngiltere bunlardan da 2 galibiyet ve 2 beraberlik ile döndü.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’na G grubunda başlayan İngiltere yalnızca Belçika karşısında aldığı mağlubiyet ve oynadığı oyunla adından söz ettirdi. Gareth Southgate’in duran top organizasyonlarına verdiği önem, takımın galibiyetinde önemli bir faktör olarak göze çarptı. 47 yaşındaki teknik direktörün yarı final başarısı sonucu, halk kendisi “ulusal kahraman” olarak görmeye başladı. Southgate’in giydiği yelek ise İngiliz fanları arasında moda haline geldi ve satış rakamlarının ikiye katlandığı iddia ediliyor.

images (2)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.