Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD First Lady’sinin Slovenya’daki memleketinde, “Melania” markalı ürün sayısında patlama yaşanıyor

The New York Times’ın haberine göre, Slovenya’da küçük bir kasaba olan Sevnica’da dünyaya gelen Melania Trump’ın, Amerika Birleşik Devleti’nin First Lady’si olduktan sonra, kasabada birçok marka, Melania Trump ismiyle markalaşmaya başladı. Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dan arabayla yaklaşık 90 dakika uzaklıkta, ormanlarla çevrili bir nehir vadisindeki yaklaşık 5 bin kişilik bir kasaba olan Sevnica’da, “Melania Trump” markası esnaflar, sanayiciler ve girişimciler arasında bir furyaya dönüşmüş durumda.

Kasabadaki turizm ofisinde, ziyaretçiler Trump’ın Sevnica’da geçen yaşamı hakkında bir kitap bulabilir, çikolata kaplı elma dilimleri, terlik, şarap, pasta gibi çok çeşitli First Lady ürünleri bulabilirler.

First-Lady-wine-melania-trump-630x417

Telif hakları yüzünden Melania Trump ismi yerine birçok şirket çeşitli göndermeler ile markalar üretiyorlar. Bunlar arasında “First Lady” markasıyla çıkan bir şarap ve “White House” adıyla çıkan bir terlik de dahil.

sevnica slippers

Habere göre; kasabadaki tek otel bu yılın başlarında yeniden açıldı. Yıllık turist trafiği üç yıl içinde, 20 bin ziyaretçiye ulaşarak yüzde 15 arttı. Turist sayısının artmasında ise, seyahat şirketlerinin düzenlediği Melanie Trump temalı turlar olarak gösteriliyor.

Sevnica kentinin belediye başkanı Srecko Ocvirk yaptığı açıklamada; “Melania’dan sonra, işler gerçekten değişti. Artık dünyanın her yerinden turistlerimiz var” dedi.

Sevnica küçük bir sanayi merkezi olarak biliniyor ve Slovenya’nın en eski ayakkabı şirketlerinden biri olan Kopitarna’ya ev sahipliği yapıyor. Melania Trump’ın annesinin bir giyim fabrikasında işçi olduğu ve babasının ise araba parçaları sattığı biliniyor. Melania Trump ise 30 yıl önce, 1980’lerin başında ilk önce başkent Ljubljana’ya eğitim için gitti ve eğitime devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etti.

Tüm bu ilgiye rağmen, First Lady Melania Trump hala Sevnica’ya resmi bir ziyarette bulunmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.