Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekmeğe gelen zam sonrası Ziraat Mühendisi Gazi Kutlu’yla konuştuk: ‘‘3 milyon dekar buğday alanının ekilmemesi çok büyük bir tehlike’’

İstanbul Ticaret Odası’na bağlı bazı fırınlar, un fiyatları ve diğer maliyetlerin arttığı gerekçesiyle ekmeğe 25 kuruş zam yaptı. Böylece ekmek 1.50 TL’ye satılmaya başladı.

Sözcü Gazetesi’nden Derin Gökçe’ye konuşan İstanbul Ekmek Fırıncıları Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise, ‘‘fırıncılar İstanbul’da ikiye ayrılıyor. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı üyeler ekmeğe 25 kuruşluk bir zam yaptı. Esnaf odası olarak biz de ilerleyen günlerde zam yapmayı planlıyoruz’’ dedi.

Çetin, fiyatların artmasıyla ilgili artan maliyetleri işaret etti. Çetin,‘‘un fiyatları çok zamlandı. biz de ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık. Ayrıca maliyetlerimiz fazlasıyla arttı’’ dedi.

Konuyla ilgili, Tarım Pusulası Genel Yayın Yönetmeni Ziraat Yüksek Mühendisi Gazi Kutlu ile yaptığımız söyleşi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.