Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’deki Yahudi gazeteleri İşçi Partisi Lideri Corbyn’e karşı birleşti

İngiltere’deki üç Yahudi gazetesi, ortak bir karar alarak İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn’e karşı “İsrail’e ve Yahudiler’e uygunsuz davranışlar” konusunu manşete taşıdılar.

Genellikle birbirleriyle rekabet halinde olan bu üç gazete bu defa birleşerek ilk sayfalarında Jeremy Corbyn’i eleştirdiler. Gazetelerin yaptığı açıklamalara göre Corbyn’in yönetimindeki İşçi Partisi, İngiltere’deki Yahudi halkının varlığına yönelik bir tehlike oluşturuyor.

Çarşamba günü gazetelerde yayımlanan yazılarda editörler; “Bunu yapıyoruz çünkü bugüne kadar İşçi Partisi’nin topluluğumuzun değerlerini ve bütünlüğünü yıprattığını düşünüyoruz.” dedi.

The Jewish Chronicle, the Jewish News, Times of Israel ve the Jewish Telegraph gibi gazetelerin yaptığı açıklamalarda Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi’nin anti-semitist politikaları eleştiriliyor. Gazetelerde Corbyn’in gerçekleştirdiği bir dizi anti-semitist açıklama ve tartışma listeleniyor.

Editörler bazı İşçi Partisi üyelerinin İsrail Devleti’nin varlığını ırkçı bir çaba olarak gördüklerini, İsrail’i Nazi dönemi Almanya’sı ile kıyasladıklarını söylüyor.

Gazete editörleri İngiltere ekonomisinin 2016 yılında gerçekleşen Brexit Referandumu sonrası istikrarsızlaştığından da bahsediyor.

Editörler “Yahudi topluluğunun korkularına karşı duyarsız, İsrail Devleti’ne karşıysa anti-semitist olarak yorumlanabilecek açıklamalar yapan bu adam gelecek başbakanımız olabilir. Şu anda yaşanan ve devamı gelebilecek bu tehlikeli duruma karşı hepimiz dikkatli olmalıyız.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.