Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BBC’nin ünlü şovu Strictly Come Dancing’e aynı cinsiyetten eşlerin katılma talebi reddedildi

BBC’de uzun süredir yayınlanan dans programı, taleplere rağmen aynı cinsiyetten dans eşlerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

BBC’nin uzun soluklu reality show programı Strictly Come Dancing (Mutlaka Dansa Gelin), kendi jüri üyelerinin ve eski yarışmacılarının taleplerine rağmen, aynı cinsiyetten dans eşlerine izin verilmeyeceğini, “uzun zamandan beri süregelen, kadın ve erkek arasındaki salon dansının seçildiğini” açıkladı.

3500 (4)

Aynı cinsiyetten partnerlere de izin verilmesi gerektiğini düşünen program jüri üyesi Craig Revel Horwood ise salon dansların tarihine dikkat çekti: “Tango iki erkeğin dansından doğmuştu. Bu güçlü, patlayıcı ve aynısı iki kadın arasında da olabilir. Sadece kimin daha baskın olacağına karar vermeniz gerekiyor, tek fark bu”.

Fakat bunu tartışmanın televizyon şovunu “politize ettiğini” düşünenler de var. Eski jüri üyesi Robert Rinder, çıktığı bir radyo programında, dans şovunun tamamen gerçeklerden kaçılan, hayal dünyasında olması gereken bir program olduğunu, insanlara neden bir erkekle dans etmediğini açıklamaktan yorulduğunu söyledi. “Eşcinsellerin hayatlarında gerçekten bir şeyleri değiştiren ve yardımımıza ihtiyacı olan birçok organizasyon varken neden Strictly’yi politize ediyorsunuz?” diyen jüri Rinder, en son Telegraph gazetesine verdiği röportajda ise fikrini değiştirmiş gözüküyordu: “Olursa çok iyi olur, görünürler gerçekten çok önemli”.

Geçen sezon oyuncu Joe McFadden’ın kazandığı dans yarışması finali 13 milyon kişi tarafından izlenmişti. Dans yarışması geçen sezon da, çok beğenilen siyahi bir dansçının fazla oy alamaması sonucu ırkçılık tartışmalarına sebep olmuştu.

3500 (5)

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.