Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordu’da sel felaketi: 165 kişi mahsur kaldı

Ordu’da şiddetli sağanak yağış Fatsa ve Ünye ilçelerinde sele neden oldu. Binaların giriş ve zemin katlarındaki bazı ev ve işyerlerini su bastı. Sel nedeniyle dört köprü yıkıldı, Karadeniz sahil yolu ulaşıma kapatıldı. 165 kişi mahsur kaldı.

Fatsa ilçesinde şiddetli yağış sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Yağış, ilçede en çok Organize Sanayi Bölgesi’nin de bulunduğu Kurtuluş ve Yalıköy mahallelerini etkiledi.

Her iki mahallede de binaların giriş ve zemin katlarında bulunan bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesi ekipleri, ev ve iş yerlerinde biriken suyun tahliye edilmesi için çalışma gerçekleştiriyor. Çeşitli noktalarda, yağışa bağlı heyelanlar meydana geldi.

Karayolları ekipleri, yamaçtan yola dökülen toprak birikintisi dolayısıyla ulaşıma kapanan Yalıköy mevkisindeki yolu açma çalışmalarını sürdürüyor.

ordu sel 1

Fabrikada 165 işçi mahsur kaldı

Yaşanan sel felaketi ile ilgili konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de son bir ayda iki sel meydana geldi. Bunun boyutu çok farklı. Üst bölgelerdeki alternatif köprüler de yıkılmış vaziyette. Sabah saatlerinden beri sahadayız. Can kaybımız yok, göçük altında kalıp yaralananlar hastaneye sevk edildi. Yoğunlukla iş bölgesinde taşkın meydana geldi. Fabrikada çalışan 165 kişi helikopterle kurtarılıyor” dedi.

550 tarım işçisi tahliye edildi

Fatsa ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını su bastı, 550 fındık işçisi tahliye edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Karadeniz Sahil Yolunda 1 köprü yıkıldı, toplam 8 köprü yıkıldı. Mahsur kalan 165 kişiyi kurtarma çalışması helikopterle sürüyor. 7 ilçemizde afet var. 550 fındık işçisi tahliye edildi ” dedi.

Ordu Valiliği’nden sel ile ilgili yazılı açıklama yapıldıı. Açıklamada metrekareye yer yer yaklaşık 80 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.