Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öğrenci yurdunda merdivenden düştüğü söylenen çocuğun annesi: “Oğlumu döverek öldürmüşler”

Öğrenci yurdunda merdivenden düşerek öldüğü iddia edilen 14 yaşındaki çocuğun, düşme anı ile ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.  Görüntüleri izleyen  Anne Emine İnce: “Bana düştü, öldü demesinler. Çocuğumu adeta döverek öldürmüşler” dedi.

Lise birinci sınıf öğrencisi İsmail Kerem Topal (14), 4 Ağustos günü kaldığı Alanya Özel Seyit Kamil Bey Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun merdivenlerinden düştüğü iddia edilerek hastaneye kaldırıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Topal, 9 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, yurdun güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İsmail Kerem Topal’ın merdivenden düşmeden önce tartıştığı arkadaşı M.E.U.’yu (14) gözaltına aldı. M.E.U., savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yurt görevlisi kavgayı izliyor

Görüntülerde Topal’ın düşmeden önce öğrenci M.E.U. ile tartıştığı ve sonra kavga ettiği görülüyor. Bu sırada yurt görevlisi olduğu iddia edilen kişinin ise kavgayı önce izlediği sonra da yere düşen Topal’ın üzerindeki M.E.U’yu kaldırdığı görüntülere yansıyor. Yerden kalkan Topal’ın önce sendelediği sonra da yerdeki süpürge makinesine takılarak düştüğü görülüyor.

Çocuğum dövülerek öldürüldü

Görüntüleri izleyen Anne Emine İnce, çocuğunun adeta dövülerek öldürüldüğünü söyledi. İnce: “Büyüklerimizden yardım istiyorum. Evladımın orada düşerek değil de dövülerek düştüğünü görüyorum. Yurt görevlilerinden, hocalardan şikayetçiyim. Hepsi ilgisizler. Bize 17 saniyelik kamera kayıtlarını verdiler ve düşerek öldüğünü söylediler. Biz de bunun arkasını araştırmaya çalıştık.” dedi.

Yurt yetkilileri olayı örtbas ediyor

Oğlu İsmail Kerem Topal’ı defnettikten sonra yeni görüntülerin ortaya çıktığını kaydeden Emine İnce, “Yurt görevlileri bize yardımcı olacaklarını söylemesine rağmen olayı örtbas etmeye kalktılar. Çocuğumun düşerek öldüğünü, ne isterlerse yapacaklarını ve her konuda yardımcı olacaklarını söylediler ama görüntülerde yurt görevlisinin ihmali olduğunu söylemediler. Hala söylüyorum; iki çocuk kavga edebilir ama ben bugün yurt görevlilerinden, çocuğun ailesinden, çocuktan, hepsinden şikayetçiyim. Buraya evladımı dayak yiyip öldürülsün diye göndermedim. Bana ‘düştü, öldü’ demesinler. Çocuğumu döverek öldürmüşler. Bunları söylüyorum. Hiç kimseden korkum yok. Canım çok acıyor. Otopsi raporu hala çıkmadı, rapor çıkınca daha çok şey söyleyeceğim” diye konuştu.

Ne amaçla kıyafetleri değiştiriyorlar?

İzlediği yeni görüntülere göre çocukların, kavga anında hocanın dizinin dibine düşmesine rağmen müdahale etmediğini savunan Emine İnce, “Olayın başında bana sadece 17 saniyelik görüntüyü gösterdiler. ‘Ablam bu şekilde olmuş’ demediler. Hala doğruyu söylemiyorlar. Çocuğum kavga sırasında gri pantolonu varken hastanede pantolonu siyah ve gömleği de değişmiş. Oysa doktor ‘Kıpırdatmayın’ diyor, bunlar ne amaçla kıyafetleri değiştiriyor?” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.