Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Şeker: “İthal medikal ürünlerde firmalar zarar etmemek için mal satmamayı tercih ediyor’’

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Şeker, dolar kurundaki artış nedeniyle medikal ürün ithalatçısı firmaların zarar etmemek için piyasaya mal sürmekten kaçındığını söyledi. 

Dövizdeki hızlı yükselişin sağlık kuruluşlarına etkilerini anlatan Şeker, “Maliyetleri karşılamakta zorlanan hastaneler biyonik kulak olarak da bilinen koklear implant ameliyatlarını ileri tarihlere öteliyor” dedi.  Aynı fiyat ve tedarik sıkıntısını dövizle temin edilen protez ve ortez bekleyen hastaların da çektiğini belirten Şeker, “Bu sıkıntı acil ameliyatlara da yansırsa, hayati tehlikeler doğabilir” uyarısında bulundu. 

CHP’li Şeker, kanser ilaçlarının tedarikinde de benzer sorunlar yaşandığını vurgulayarak “Dolar kurundaki artışı gerekçe gösteren yabancı üretici firmalar Türkiye’ye ilaç vermeyi geciktiriyor” diye konuştu.   

Ali Şeker ile olan söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.