Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mariachi müzisyeni kılığındaki saldırganlar Mexico City’de 6 kişiyi öldürdü

Üç silahlı saldırgan, mariachi müzisyeni kıyafetiyle Meksika’nın başkenti Mexico City’nin turistik meydanlarından birine motosikletlerle gelip bir işletmenin içindeki hedeflerini katletti ve yine motosikletlerle kaçtı. Şehrin, mariachi müziğiyle ünlenip, turist rotalarına giren ünlü Garibaldi meydanındaki saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı. Polis olay yerinde 50 mermi kovanı buldu.

Suç örgütlerinin sosyal ve politik birer güç haline gelmesiyle birlikte çatışmalı ortamın giderek daha büyük boyutlara ulaştığı Meksika’da, işlenen suçların yüzde 98’i hükümet tarafından cezasız bırakılıyor. Başkente son birkaç seneye kadar uğramayan şiddet ortamı artık tüm ülkeyi sarmış durumda. Mexico City şehri de farklı örgütlerin hesaplaşmalarına sahne olmaya başladı.

30 senedir Garibaldi meydanında çalışan bir Mexico City sakini, “Meydanımızın böyle korkunç bir suçun işlenebileceği son yer olduğunu düşünürdüm” dedi. Bir sokak satıcısı ise, “İlk başta havai fişek zannettim ancak daha sonra kalabalık çığlıklarla koşmaya başlayınca saldırı altında olduğumuzu anladım. Artık halk ne yazık ki mariachi müzisyenlerini bile terörle ilişkilendirecek” diye konuştu.

Halk kendini güvende hissetmiyor
Meksika, coğrafi konumundan dolayı Latin Amerika ülkeleri ve ABD arasında uyuşturucunun transferinde önemli bir köprü görevi üsleniyor ve kartel savaşlarına sahne oluyor. Bu savaşlarda 200 binden fazla kişi öldü, 2 milyona yakın Meksikalı da göç etmek zorunda kaldı.

Şiddet olaylarındaki artışla birlikte toplumdaki güvensizlik de artıyor. Meksika Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün araştırmasına göre halkın yüzde 74,9’u kendini güvende hissetmiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.