Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beta Ayakkabı da konkordato ilan etti

Hotiç ve Yeşil Kundura’nın ardından Beta Ayakkabı da konkordato başvurusunda bulundu. Beta Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık konkordato ilanını, “Yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunuyoruz”açıklamasıyla duyurdu.

1980 yılında üretime başlayan Beta Ayakkabı’nın, Türkiye genelinde 400 çalışanı ve 50 mağazası bulunuyor. Yılda 300 bin çift ayakkabı üreten şirket aynı zamanda Wall Street, Caterpillar, Geox, Arctica, Sebago ve Harley Davidson gibi dünyaca ünlü markaların da distribütörü konumunda.

Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden olmasının şirketleri için sıkıntı yarattığını söyledi. İkiışık, “Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına yönetim kurulu kararıyla yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız” dedi.

Konkordato sürecinin temel amacının, müşterilerilerin, satış ve üretimini gerçekleştirdikleri markalar ve tedarikçilerin haklarını korumak olduğunu söyleyen İkiışık şöyle devam etti:

“Bu süreç ile Beta markamız, hiç şüphesiz ki, daha sağlam ve kararlı adımlarla ilerleyecek ve ülke ekonomisine üretim, ihracat ve istihdamla değer katmaya devam edecektir. Bugüne kadar yarattığımız güven, kalite ve mutlu müşteri deneyimini daha nice yerli ve yabancı müşterimize uzun yıllar yaşatmaya devam etmek istiyoruz. Hedefimiz, günümüze kadar yüksek kalitesi, rahatlığı ve şıklığıyla elde etmiş olduğumuz güçlü imajımızı koruyarak, Türkiye ayakkabı sektöründe, modanın ve şıklığın temsilcisi olmaya devam etmektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.