Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü adayları arasında bu yıl Messi yok!

2018 FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü’ne aday olan 3 isim arasında Leo Messi yok. 2006 yılından beri aralıksız bu ödülün finalinde yarışan Arjantinli yıldız bu yıl listede yer almadı. Bu yıl finale kalan isimler; Cristiano Ronaldo, Muhammed Salah, Luka Modric. Real Madrid’de harika bir sezon geçiren ve kariyerinin beşinci Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Cristiano Ronaldo, daha önce 5 kez aldığı bu ödüle bu yıl da aday. 33 yaşındaki Ronaldo başarılarla dolu Real Madrid kariyerine, 105 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Juventus’a giderek noktayı koymuştu.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo’nun eski takım arkadaşı Luka Modric ise Real Madrid formasıyla en parlak dönemini geçen sezon yaşadı. Real Madrid ile dördüncü kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Modric, bu başarıda önemli rol oynamıştı. Hırvatistan formasıyla Dünya Kupası’nda final oynayan Modric, ülkesi ikincilikte kalsa da Turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçilmişti.

Luka Modric

Ödülün bu yılki üçüncü adayı Muhammed Salah. Geçen sezonu Liverpool formasıyla Premier League gol kralı olarak tamamlayan Salah, Real Madrid ile karşılaştıkları Şampiyonlar Ligi finalinde Sergio Ramos ile girdiği ikili mücadelede omuzundan sakatlanmış ve maçın büyük bölümünde yer alamamıştı. Salah’ın yokluğunda Liverpool kupayı kaybetmişti. Salah sahada kalsaydı sonuç değişir miydi bilinmez ama, olasılıklar Liverpool taraftarının gündemindeki yerini hâlâ koruyor.

Muhammed Salah

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.