Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ege’ye kasırga vuracak mı? Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu anlattı

30 Eylül Pazar günü özellikle Ege kıyılarında etkili olacak şiddetli rüzgar ve yağış bekleniyor. Peki bu Türkiye’nin karşılaşacağı ilk kasırga mı olacak?

Hava tahmin sistemlerinde tehlikeli boyutlarıyla dikkat çeken tropikal fırtına ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı: “100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.”

Fırtınanın özellikle Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir şehirlerinde etkili olması bekleniyor. Meteorolojinin uyarısının ardından belediyeler önlem almaya başladı. Araç ve personeller 24 saat görev yapmaya hazır hale getirilirken denizde bulunan tekne ve gemilerin kaptanları anonslarla uyarılıyor.

Meteoroloji Profesörü Mikdat Kadıoğlu’nun beklenen fırtınayla ilgili görüşleri şöyle:

Tropikal fırtına şu sıralarda Yunanistan’ın bazı şehirlerin etkili olmaya başladı. “Zorbas” adı verilen fırtınadan özellikle ülkenin kuzeyindeki Yahya bölgesi etkileniyor.

Fırtınanın canlı durumu ise https://www.windy.com/?34.705,28.960,5 adresinden izlenebiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.