Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roger Waters, Brezilya konserinde Bolsonaro’nun ismini kullanarak “Neo-faşizm yükselişte” mesajı verdi

Pink Floyd’un eski üyesi Roger Waters’ın, dün Brezilya’da verdiği konserde ekrana “neo-faşizm yükselişte” başlığıyla dünyanın birçok ülkesinden isimlerin yer aldığı bir liste yansıtıldı. Geçtiğimiz haftasonu başkanlık seçimlerinde 2. tura yükselen aşırı sağın adayı Jair Bolsonaro’yu gören seyircilerden uğultu yükseldi.

Konser sırasında seçimlerde Bolsonaro karşıtları tarafından kullanılan #Elenao (O olmasın) sloganı da ekrandaydı. “Neofaşizme Direnin” mesajlarının yanı sıra verilen listede Brexit taraftarı Nigel Farage ve ABD Başkanı Trump da yer aldı.

Brezilya’da pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. Bolsonaro, oyların çoğunluğunu alsa da yüzde 50 barajını aşamadı. Seçimin 2. Turu 28 Ekim’de yapılacak.

İngiliz rock müziğinin ikonları arasında yer alan Waters, Us+Them (Biz ve Onlar) isimli dünya turuna Brezilya’daki Sao Paulo, Salvador, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Curitiba and Porto Alegre konserleriyle devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.