Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika futboluna yolsuzluk operasyonu

Belçika polisi, ülkenin Avrupa kupalarında da mücadele eden Anderlecht, Club Brugge, Standart Liege ve Genk’in de aralarında bulunduğu birçok kulübe, “şike yapma, vergi kaçırma ve kara para aklama” soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Operasyonda Club Brugge’ün teknik direktörü Ivan Leko gözaltına alınırken, Anderlecht’in eski menajerleri Herman Van Holsbeeck ve Mogi Bayat tutuklandı.

Belçikalı hakemlere de operasyon düzenleyen polis, Sebastien Delferriere ve Bart Vertenten’i gözaltına aldı. Yetkililer operasyonların Belçika ile sınırlı kalmayacağını, Fransa, Lüksemburg, Güney Kıbrıs, Karadağ, Sırbistan ve Makedonya gibi ülkelerde de soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Soruşturma kapsamında 200’den fazla menajer, futbolcu ve hakemin isminin geçtiği belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.