Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de 2018-2019 sezonu bu gece başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de 2018-2019 sezonu bu gece sabaha karşı oynanacak maçlarla başlıyor. Yaz döneminde sürpriz transferlerin yaşandığı 73. sezonda basketbol severleri uykusuz geceler bekliyor. 

Sezon bu gece TSİ sabaha karşı 03:00’te Boston Celtics – Philadelphia 76ers karşılaşmasıyla açılacak. TSİ 05:30’da da son şampiyon Golden State Warriors ile Oklahoma City Thunder sahne alacak.

11 Nisan’da son maçın oynanacağı normal sezon sonrası play-off turuna geçilecek. Doğu ve Batı konferanslarında toplam 30 takım yer alıyor. Her iki konferansta da 5’er takımın bulunduğu 3 grup yer alıyor. 3 grubun en başarılılarından oluşan 8’li, kendi konferanslarında şampiyon olup Doğu-Batı Finali’ne yükselmek için play-off mücadelesi verecek.

NBA tarihinde en çok şampiyonluk kazanan takımlar; 17 şampiyonluk ile Boston Celtics ve 16 şampiyonluk ile Los Angeles Lakers. Yeni yüzü LeBron James ile Lakers’ın 17.  şampiyonluğa ulaşması herkesin beklentisi fakat o sene bu sene mi bunu zaman gösterecek.

NBA’deki Türkiye temsilcileri ise dört farklı takım ile bu sezon parkede olacak:

Cedi Osman – Cleveland Cavaliers
Ersan İlyasova – Milwaukee Bucks
Furkan Korkmaz – Philadelphia 76ers
Chicago Bulls’un oyuncusu Ömer Aşık ise sakatlığı nedeniyle sezonu başlamadan kapattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.