Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çiğdem Toker: “Muhalefet fındık önergesinde çoğunluğu sağlayamayarak büyük fırsat kaçırdı. Hangi gerekçeyle oturuma katılmadılar, sormak lazım”

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta tarafından TBMM Genel Kurulu’na fındık üreticilerinin sorunları ve çözümleri için araştırma önergesi teklifi sunuldu. Ancak dört muhalefet partisinin önergeyi desteklemesine rağmen, teklif AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Gazeteci Çiğdem Toker, Sözcü gazetesinde ‘‘Fındığın kaderi’’ başlığıyla çıkan yazısında, ‘‘Oylama sonrasında 135 kabul oyuna karşılık 155 ret oyu çıkıyor. Aradaki fark 20 milletvekili. Yani bu araştırma önergesini veren ve destekleyen dört muhalefet partisinden beşer milletvekili daha salonda bulunsa, bu önerge AKP oylarıyla reddedilemeyecekti” dedi.

Konuyla ilgili gazeteci Çiğdem Toker ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Muhalefetin verdiği hiçbir önergenin kabul edilmediğini, bunun adeta bir yasaya, kadere dönüştüğünü söyleyen Toker, ‘‘596 milletvekilinden sadece yarısı Meclis’te. Bu çok hazin. Muhalefet milletvekillerinin hangi gerekçeyle Meclis’te olmadığını sormak hepimizin hakkı’’ diye konuştu.

Köşe yazısı yayınlandıktan sonra, iktidarı eleştirmek adına ‘‘Kabul edilseydi de bir şey değişmezdi’’ gibi geri dönüşler aldığını ve bu yorumların çok sağlıksız olduğunu söyleyen Toker, çok önemli bir fırsatın kaçırılmış olduğunu aktardı. AKP’li vekillerin önergeyi reddetme sebebini de değerlendiren Toker, ‘‘Kategorik olarak kökleşmiş bir uygulaması var iktidar partisinin. Muhalefet partisi vekillerinin imzasını taşıyan bırakın kanun teklifini, hiçbir araştırma, soruşturma önergesi bugüne kadar kabul edilmedi’’ dedi.

Toker, AKP Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün sosyal medya hesabından paylaştığı yazıya da şöyle dikkati çekti: ‘‘AKP Giresun milletvekilinin, ‘Önergenin içeriğine karşı değiliz ama Meclis’te teamül gereği iktidar partisi kendi imzası olmayan önergeleri usulen reddeder’ açıklaması çok acı bir açıklamadır.’’

Gazeteci Çiğdem Toker ile yaptığımız söyleşinin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.